Amarone

Amarone er en rødvin der fremstilles i Valpolicella, i Veneto området ved Gardasøen. Vinen er fremstillet af tørrede druer. Man høster druerne i september måned og derefter sorteres de bedste og mest sukkerrige druer fra og lægges til tørre på bakker eller sivmåtter i overdækkede udhuse.

Under tørringen, der foregår helt hen til februar marts måned, fordamper meget af vandet i druerne og derved koncentreres sukkerindholdet. Og da det er sukkeret, der omdannes til alkohol, bliver vinen der fremstilles af disse tørrede druer meget koncentreret i smagen og meget alkoholrige. Det er en risikabel proces at tørre druer til vinfremstilling. Hvis vejret bliver for fugtigt i tørringsperioden, ødelægges druerne.

I februar-marts presses druerne og vinificeres og efterfølgende lægges vinen på fade for at modnes yderligere. Den skal lagre i minimum 2 år på fad, enten gamle eller nye fade.
Når du smager en Amarone, er det især tørrede frugter som svesker og blomme, der er fremherskende, men også kirsebær og chokolade er almindelige smagsnuancer i Amaronen.

{{amount}}